söndag 25 december 2011

God jul!

Den här bloggen har inte fått särskilt mycket uppmärksamhet det sista, har inte haft någon lust alls att sitta vid datorn och har därför varken bloggat eller hälsat på i alla finfina bloggar heller! Får se när lusten för det kommer tillbaka.

Julen är en härlig tid, så mycket som fixas och så kommer den stora dagen och det är full rulle från morgon till kväll! Vi äter och dricker gott, öppnar paket och njuter av varandras sällskap. Men lika härligt som det är med fart och fläkt på julafton, lika härligt är det med lugnet dagen efter. Förstår inte varför jag ska vara så extremt dålig på att fotografera, kanske får jag en bild eller två av lillebror som jag kan visa?!

Julafton började tidigt, strax efter 7, mannen var nyfiken på vad som fanns i paketen som skulle legat i den julstrumpa han inte hittade (får kanske sy nya så vi har nästa år). I hans strumpa fanns Pernillas jul och 2 biljetter till Jill Johnsons konsert i Jönköping i mitten på mars, gissa om han var lycklig?

Vid 10 hämtade Patrick pappa och storebror, vid strax efter 11 kom lillebror & co och vid strax innan 12 kom svärföräldrarna. Då åt vi julmat som mannen lagat och där fanns en del favoriter sedan tidigare och några nyheter. En av årets nyheter var denna senap som jag gjort och som faktiskt var riktigt god!

Efter gott fika med saffranspannacotta och hallon (som lillebror och svägerskan fixat) och hemgjort godis (rocky road, skumtomtefudge, marsipansnurror med nougat, limetryffel, whiskytryffel, hemgjord marsipan) såg vi på Kalle Anka och sedan var det dags för julklappsutdelning. Tomten hoppades över i år eftersom monstren träffat honom på julfirandet dagen innan och istället så delade Håkan, Freja och Irma ut alla paket. Tjejerna och alla andra verkade nöjda med sina paket och det är ju härligt!

I år fick jag precis som vanligt en massa bra julklappar, tänk att jag varit så snäll i år igen! Jag fick nytt täcke och kudde, 3 fina plåtburkar för te och en att förvara handkontrollerna (och annat till mitt wii i), några fina hjärtskålar, en hög med pocketböcker, snapsglas, en underbar ljuslykta, 3 underbara flowerfrogs, ett halsband med ett stort hjärta från snö of Sweden, ett presentkort att gå ut och äta för och kanske något mer som jag inte kommer ihåg just nu. TACK snälla tomten och alla tomtenissar som fixat så fina presenter!!!

I dag har vi röjt undan efter gårdagens firande och nu slappar vi för fullt här hemma jag och mannen! Tror att det blir lite lunch om en stund och sedan kanske vi sover middag. Sedan har jag planer på att se på lite film eller tv-serier som storebror la in så fint på min hårddisk i går.

Hoppas att ni alla har en helt underbar jul!
kram Annika

1 kommentar:

  1. Låter som ni haft en härlig Jul.....själv är jag mest glad för att den är över denna tunga Jul......nästa år blir förhoppningsvis lite lättare och roligare.Har svårt att tro att du kan vara annat än snäll så det är självklart att Tomten kom med många fina paket till dej. Tack för det fina kortet och för "knarket" vilken underbar doft. Ha det gott kram Cathrin

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...