fredag 9 december 2011

Julmusik

Något som verkligen hör julen till i vår familj är julmusik! Vi börjar spela på allvar lagom till helgen vid första advent, men det är inte ovanligt att vi mjukstartar även innan det. En hel månad spelar vi julmusik och det finns en hel uppsjö av fantastiska jullåtar.


Men ska jag välja en enda låt som jag inte skulle klara mig utan så blir det den här. Den får mig alltid att längta tillbaka till barndomens jular då man var full av längtan, förväntan och julkänslor i allmänhet. Jag kan spela den här låten på repeat om och om igen och den ger mig julkänslor varje gång. På julaftons morgon så spelar jag den så det ekar i hela huset, gärna massor av gånger! Då är det riktig jul för mig som de sjunger i låten. Min bästa jullåt är Busungarna med Tomten jag vill ha en riktig jul. Här hittar ni den på spotify, glöm inte höja volymen: Busungarna – Tomten jag vill ha en riktig jul

Har du någon låt du bara inte kan klara dig utan? Vad har du för favoriter när det gäller jullåtar? Skriv gärna både låt, artist och en förklaring till varför just den låten är så bra.

Ha en härlig fredag!
kram Annika

3 kommentarer:

 1. Aj aj aj vad jag bedrog mej....trodde det skulle komma någon riktigt vacker julsång med triangel och annat pling....och så drar du till med denna julkuliga låt....men den är ju så härlig så jag förstår att du valde den. Själv har jag kanske ingen måstelåt men den som ploppade upp i huvudet just nu är Jag såg Mamma Kyssa Tomten. Ha en trevlig helg vännen Kram Cathrin

  SvaraRadera
 2. Hej vännen!
  Jag gillar julmusik också. Jättemycket. Helst en blandning av de bästa.Det finns så många fina. Både glada och lite sorgsna. Eller stillsamma om man så vill. Förresen fick du en julcd av mej nåt år? Om jag ska nämna någon så - Decembernatt med Peter Jöback, kanske inte en direkt jullåt. Vår julskinka har rymt är ett måste faktiskt. :o)
  Nu lyssnar jag på Jills Ica skiva och Michael Buble.
  Ha en mysig helg.
  Kram till dej vännen.

  SvaraRadera
 3. Det finns så många, men jag gillar Hallelujah väldigt mycket. Den får mig i julstämning så maffig. I morgon blir det förhoppningsvis julkortstillverkning och pyssel med den goa julmusiken i högtalarna.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...