Länge har jag letat efter ett riktigt bra grundrecept på muffins med lite tyngd i och nu äntligen har jag hittat det! Det första vi testade var med rostade hasselnötter och små chokladbitar och det blev ljuvligt gott och det var min make som stod för bakandet.
Muffins med choklad och hasselnötter - 12 stora
160 grader (varmluft) i ca 25 minuterIngredienser:
250 g smör
3 ½ dl socker
3 ägg
2 ½ dl mjölk
7 dl vetemjöl
½ tsk salt
3 tsk bakpulver
Smaksättning:
1 dl hasselnötter
1 dl chokladknappar (eller bitar)
Gör så här:
Rosta hasselnötterna i torr panna.
Vispa smör och socker poröst i en skål och vispa ihop ägg och mjölk i en annan skål.
Rör ner äggsmeten i smörblandningen.
Häll mjöl, salt och bakpulver i en sikt och sikta ner i blandningen.
Rör ner hasselnötterna och chokladen i smeten (eller varva den med smeten i formarna).
Fördela i formarna.
Sätt in i ugnen och grädda ca 25 min på 160 grader (varmluft) och känn med en sticka så de känns färdiga
Edit: Ett alternativ till denna fyllning testade jag på fredagsfikat på jobbet och jag fick massor av beröm för supergoda muffins. Byt ut nötter och choklad mot en burk blå vallmofrön och skal och saft från ½ citron.
Avnjuts bäst med en god kopp te eller kaffe!
Ha det gott!
kram Annika
Ja blogglust och tid för bloggen kommer och går, och jag har full förståelse om annat kommer emellan, men tackar å tar emot detta recept, ska definitivt testa grundreceptet men får hoppa nötterna då jag är allergisk... men får improvisera med någon annan god smaksättare istället :-D
SvaraRaderaSka iaf ta å göra mjukpepparkaka med lingon någon dag framöver, kom på det då jag har lingon som inte rymms i frysen! :-D
KRAM <3
Så nu har vi vår variant i ugnen, med kakao o daimfyllning! Cornelis ska på utflykt imorrn, tänk vilken bra anledning till att baka goa muffins!
SvaraRaderaKram
Mmmmmmm.....både låter och ser smaskens ut. Kram Cathrin
SvaraRaderaVerkar jättegoda! Ska testas!
SvaraRaderaÅ vad sugen jag blev på muffinarna... men här ska det bakas chokladbollar med barnen.
SvaraRadera