onsdag 23 januari 2013

Svärmors begravning

Idag var det dags att begrava min fina svärmor. Det var iskallt ute, men solen lyste och snön gnistrade oerhört vackert. Så passande att solen sken eftersom min svärmor verkligen älskade solen!

Begravningen ägde rum i Slottskapellet, det var så ljust och fint och solen sken in genom sidofönstren. Det var många som närvarade på begravingen och även på minnesstunden i Fjällstugan efteråt. Vissa valde att visa sitt deltagande med fina blommor till begravningen, andra skänkte pengar till Min stora dag och vissa valde att göra båda delarna. Det värmer oerhört gott att så många ville hedra min svärmor denna dag!


Däremot gör det oerhört ont att min svärfar inte kunde närvara. Tänk så sorgligt att ha levt så länge tillsammans och inte få vara med och ta avsked av sin livskamrat!

Det var ändå skönt att han var lite piggare just den här dagen så att Patrick fick en pratstund med honom på eftermiddagen.  Patrick kunde då berätta om begravningen och vilka som varit där. Vissa stunder var han med på att det var Britts begravning för att i nästa fråga vems begravning det vi varit på.

Vila i frid fina svärmor!
kram Annika

2 kommentarer:

  1. Tung dag för er.......men vet du Annika, nu har jag suttit länge och bara stirrat på bilden. Har varit en gång i Slottskapellet och det var på min Mammas begravning, underligt men jag hade verkligen ingen aning om att det såg ut så här.....måste varit totalt avspärrad från verkligheten den dagen. Verkligen ledsamt att inte P:s pappa kunde vara med. Många kramar Cathrin

    SvaraRadera
  2. Det betyder mycket när det blir ett fint avsked. Jag har varit på så få begravningar att jag minns alla, alla var fina på sitt sätt. Men två sticker ut. Dels min vän Anna-Lisas. Hon dog i cancer och hade förberett allt själv. Hon hade själv valt vers till sin annons och själv planerat sin begravning. Det gjorde att hela begravningen blev som en sista hälsning från henne. Och sen din mammas. För att det var så mycket kärlek i rummet, så mycket tankar bakom alla val, det var värdigt och fint utan att vara stelt.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...