måndag 21 november 2011

Bröllopsdagen 111111

Fredagen den elfte november 2011, 111111, var dagen för vår 10-åriga förlovningsdag och även dagen då vi skulle bli man och fru.

Vi tog sovmorgon, duschade, packade bilen och tog med oss frukosten och gav oss iväg. Det var superfint väder och det var sol och nästan klarblå himmel. Det kändes helt underbart eftersom nästan hela veckan innan hade det varit så otroligt dimmigt!

Klockan 11.11 tog vi detta kortet när vi stannat för att sträcka lite på benen.


Väl framme i Kalmar så åkte vi direkt till en blomsterbutik där de gjorde en brudbukett åt mig. Sedan checkade vi in på hotellet, fick i oss lite lunch och så plockade jag isär brudbuketten igen. Jag gjorde om den och blev galet nöjd med enkelheten, det passade mig sååå bra. Några kanske undrar varför jag köpte den om jag inte var nöjd, men jag var faktiskt nöjd i affären.

Vid 14.40 så tog vi på oss jackorna och jag tog en mycket nervös blivande man i handen. Han som inte trodde att han skulle bli så berörd var verkligen det och så nervös! Utanför rådhuset mötte vi upp fotografen och stod och småpratade en stund innan vi gick in. Väl där inne så hälsade vi på vigselförrättaren Anne Elgmark och våra två vittnen (en av kvinnorna var den som hjälpt Patrick att fixa alltihop). Vi fick en stund alldeles för oss själva medan de andra gick in och fixade i ordning. Vi satt helt tysta och bara tog in atmosfären.

När vi klev in i det första av de två rummen så fick vi sitta ned. Anne berättade lite kuriosa om huset, om Kalmar och så spelade hon Kärlekens visa med Frida Öhrn och Bo Sundström för att alla, speciellt vi, skulle komma i stämning. En låt helt i min smak! Vi som inte hade någon speciell låt har nu fått det.

Så var klockan 15.00 och det var dags för själva vigseln. Den var känslosam och vacker, men som de flesta borgerliga vigslar så var den ganska kort. Vi fick skriva på vigselbeviset och så fick vi en fin ljuslykta från Orrefors av Kalmar kommun. Ljuslyktan var i form av ett hjärta och det ska symbolisera att även mänskliga hjärtan är ömtåliga och något vi behöver vara rädda om. Avslutningsvis så lyckönskades vi och fick några avslutande fina ord på vägen.

Vi blev fotograferade under vigseln, men nu började den uppstyrda fotograferingen. Först så tog vi några kort på trappan med det fina rådhuset i bakgrunden. Sedan promenerade vi ner till Kalmar sund och några mycket fina platser som vår fotograf valt ut. Han var precis som vi väldigt glada över det fina och klara vädret för även i Kalmar hade det varit otroligt dimmigt (och det var det även dagen efter vår vigsel) så vi hade otrolig tur med vädret. Maken höll humöret uppe väldigt bra och jag är så glad över att ha dessa bilder som minne. Kanske kan det bli fina julklappar till pappa och svärföräldrarna oxå... Om vi kan välja mellan alla fina bilder!

Efter fotograferingen så gick vi tillbaka till hotellet och bara njöt av känslorna. Jag som är en sann känslomänniska visste att jag skulle påverkas, men att min man skulle bli det var oväntat. Han trodde inte att det skulle bli någon skillnad. Så här efteråt så säger han att det är skillnad även om det är svårt att förklara vad skillnaden är. Vi ringde till våra föräldrar, smsade mina bröder och la upp den stora nyheten på Facebook. För de flesta så kom det som en stor överraskning även om några fattat misstanke när vi berättat att vi skulle åka bort "bara sådär", det är inte riktigt likt oss.

På kvällen hade vi bokat bord på en mysig restaurang där vi åt och drack mycket gott! Till förrätt blev det västkust toast skagen för maken och tomat och mozarella sallad för mig. Till huvudrätt blev det grillspett (lamm, nöt och fläsk) för maken och helgrillad fläskfilé för mig. Till det fick vi skivade ugnsrostade potatisar och grönsaker med aioli och rödvinssås. Till efterrätt åt maken gino (en varm fruktsallad med riven vit choklad) och vaniljglass, själv åt jag chokladpannacotta smaksatt med apelsin. Vi satt där i flera timmar och allt var gudomligt gott!

Kvällen avslutades med att vi strosade runt en stund och bara njöt av att vara nygifta!

Tyvärr så glömde vi alldeles bort att ta kort själva, så ni får hålla till godo med bilderna som vår fotograf tagit. Vi väntar på att få hem alla bilderna på skiva, men så länge får ni gärna gå in här och titta på bilderna i mindre skala. Det är 180 bilder och det är många snarlika (eftersom de är tagna med två olika kameror är de inte helt i kronologisk ordning). Om ni tittar vill vi jättegärna veta vilket eller vilka som blir era favoriter! Jag kan tala om att jag inte är så nöjd med bilderna där vi har jackorna på oss, men har bestämt att vi ser dem som fina bonusbilder på oss snarare än bröllopsbilder.

Tanken är att vi ska välja ut en bild till Kalmar kommuns hemsida där de visar upp alla brudpar som gift sig och jag kan säga att det är inte helt lätt.
Är det något mer ni är nyfikna på så fråga så ska jag försöka svara. Avslutningsvis vill jag tala om att den extra ringen verkligen känns på fingret!
Ha det gott och var rädda om varandra!
Kram Annika

10 kommentarer:

  1. Hej min goa vän.
    Jag har precis skrivit ett lååååååångt inlägg som skulle skickas iväg....osså ville inte blogger det och inlägget försvannn..buhu.

    Vad glad jag blir över att ni vill dela med er av er stora dag med innehållsrik berättlese och underbara kort. Det var många många många fina kort, men jag fastnade för ett då ni faktiskt har jackorna på er.....nr 157 tror jag det var....♥♥♥
    Kram från Poohtra

    SvaraRadera
  2. Grattis igen ! Detta är sååå kul att läsa och jag förstår helt och hållet ert val, eftersom vi också "rymde" och gifte oss alldeles själva. Och det har ju hållt i måååånga år, vilket jag absolut tror att erat också kommer att göra, era turturduvor !

    Kram Jaana

    SvaraRadera
  3. underbart att läsa om er dag! bilderna 79,80,82,83,98,117,118 var de kort jag fastnade mest för. kramkram sickan

    SvaraRadera
  4. Så kul att få läsa om er dag och få se era bilder. Jättefina bilder!
    Å stort grattis till brudparet!

    SvaraRadera
  5. Å! Vad fint att läsa och så kul med bildfrossan - känns som man varit med på ett hörn.
    Mina favoriter:

    26, 27, 173
    Gillar foton på händer, så fin symbolik i dessa bilder - blir fin fotoserie :)
    (Du har fina händer!)

    Gillar pussbilder:
    86, 87,
    88 Fina färger, blommans färger står så fint i kontrast

    100, 104,
    105 Lekfull, avslappnat och ni ser så kära ut!

    112
    Fin!
    116
    Härlig! Jättefint kort på er båda.

    118
    VINNAREN!

    129
    Finaste du - jättefint kort på dig
    (Känns som det skulle bli ett fint kort om man förstorade upp bara blomman och dina händer (ringarna) också)

    SvaraRadera
  6. Underbara bilder på er fina!! <3 Tycker extra mycket om dem som är tagna vid vattnet!!

    SvaraRadera
  7. Har kikat på korten och de var så himla fina - stort grattis igen!

    Kram Linda

    SvaraRadera
  8. Åhhh, vilken mysig och perfekt dag du beskriver. JAg fårvärldens stämning och värme i hjärtat av att läsa om ER dag <3 Och jag ska bums klicka mig vidare och granska korten ;-) Sååå spännande att se dem! KRAM

    SvaraRadera
  9. 79, 81, 117 är foton jag minns jag fasnade för, överlag så gillar jag de svartvita och tonade fotografierna. De vid vattnet och fraför rådhuset var i vackra miljöer, ja jag inser att du har ett svårt jobb att välja ut bilder bland alla dessa, för det var MÅNGA som var underbara och speglade er kärlek <3 KRAM

    SvaraRadera
  10. Tack för påhej är nog så att man arbetar bäst underjningen, gick bra till slut. Det är nog så att man arbetar best under press... KRAM! Hoppas ni har en fin helg <3

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...