torsdag 1 december 2011

Så var det då äntligen december!

Så var den då äntligen här, månaden som så många längtar efter! December, december... Tänk så mycket aktivitet det blir just den här månaden, det pyntas, lagas mat, shoppas julklappar, slås in paket, görs/skrivs/skickas julkort, glöggpartyn och andra träffar, lucia och säkert en hel massa jag inte skrivit här. Jag är säker på att det är många som även lägger en hel del tid på att planera och drömma sig bort bland alla tidningar, böcker, bloggar och andra sidor på nätet som handlar om julen!

Jag tokgillar december! Det är så mysigt när det lyser fint i alla fönster, det tänds ljus, julkalendern på TV och så pysslas och fixas det med en mängd olika saker. Jag har alltid tusen idéer, men långt ifrån alla blir genomförda. Några saker är tradition och görs varje år och andra görs bara en gång och vissa sparas till kommande år.

Att göra egna saker att ge bort i julklapp är något som är tradition. Under åren har jag sytt tomtar, julklappssäckar, julklappsstrumpor och dekorerat kuddfodral. Någon som har något mer bra tips på fler hemgjorda klappar? Skulle så gärna vilja sy något fint mjukdjur till mina brorsbarn, men hittar inga roliga mönster.

Varje jul så får de allra närmaste en julbricka med saker jag/vi gjort själva. Det brukar vara saffransskorpor, vaniljsocker, fikonmarmelad, en pyntad tändsticksask och chokladask, lite julkaffe/te och lite annat fint. Årets julbricka är inhandlad och väntar på  att fyllas med allehanda godsaker! Förra året så gick färgskalan i rött, vitt och lite svart:


Den här veckan har jag varit hemma från jobbet. Har varit sängliggandes på grund av ont i ryggen. Så jag har gått och legat för att få bukt med det och idag känns det äntligen liiiite bättre. Får ta det lugnt så att jag inte förvärrar det hela. Får se om jag inte kan pyssla lite idag ändå, kan ju alltid stå upp.

Hoppas att ni har en härlig första december, det ska jag försöka ha!
kram Annika

4 kommentarer:

 1. Vilka helt fantastiska brickor med jättefina presenter. Hemmagjorda presenter är så härligt - helt oslagbart. Så fina, vad glada de måste bli!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Så förvånad jag blir över färgvalet förresten...;)

  SvaraRadera
 3. Jättefina brickor! Jag gjorde mycket själv innan Max och Noah kom. Nu är jag glad att jag hinner få klart en fotokalender :-) Kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...