onsdag 29 februari 2012

Dumme mosse i ord OCH bild

Bättre sent än aldrig heter det ju! Tiden springer iväg och jag har inte riktigt hunnit med att fixa till bilderna från vår underbara dag på Dumme mosse.

Jag har ägnat mig åt att sträckläsa Hungerspels-triologin av Suzanne Collins. Har ni inte läst den så rekommenderar jag det skarpt, har haft svårt att lägga undan böckerna och mer än en gång har jag fått boken i ansiktet när jag somnat. Sedan så har jag varit sjuk, IGEN. Men nu har jag införskaffat mivitotal så nu ska jag förhoppningsvis bygga upp immunförsvaret ordentligt!

Det är många bilder och de är helt oredigerade, vissa är väl mörka, men ni får hålla till godo ändå!

Under tiden som vi väntade på att alla skulle dyka upp så passade jag på att ta lite kort och fick även Patrick till att hålla i kameran och trycka på knappen (TACK för att du inte gnällde alltför mycket). Det var en fantastisk vinterdag, det enda som saknades var solen som bara visade sig en liten, liten stund.


Här är en bild jag tog på vägen bort mot grillplatsen, det är en lång banvall så det är smidigt att ta sig fram med barnvagn eller som nu på vintern med pulka.


Nu har Anna, Måns, Jessica och Elvin dykt upp. Måns ska åka skidor bort till grillplatsen!

 

Nu är även lillebror, Mia, Freja, Irma och Doris på plats och vi börjar gå.


Framme vid grillplatsen så tänder vi en eld, det är nog det allra mysigaste med en vinterdag utomhus!


Är så glad att jag faktiskt använde kameran så mycket, här följer ett helt gäng med fina vinterbilder. Först några på Irma och Doris.


 Nu har Anna och Måns också kommit fram till grillplatsen, det var tungt att åka skidor så sista biten gick han.

 

Nu har vi fått fart på elden ordentligt, det är vackert på något vis.

Fikatajm! Det är riktigt gott med varm choklad när man har en utedag.

Elvin är alltid lite reserverad till en början, men här lyckas jag fånga honom på kort.


Lyckades även på en ganska fin bild på Doris.


Freja och Måns ska åka snowracer.


Elvin har tinat upp och vi busar!


Det är härligt med lek. Freja har flyttat in i kojan och jag har kommit för att hälsa på. Jag stör mitt i fikat, men om jag hämtar lite fika så kan jag få komma in jag med.


Freja är lite svår att få med på myskort nu för tiden, har inte lust att vara med på kort. Irma vill gärna sitta i knät och mysa lite och då passar vi på att ta några kort!


Barnen hittar en liten väg som går bort från grillplatsen och tycker att vi måste se vart den tar vägen. Det självklara valet är att be mig följa med och visst gör jag det. Irma och Freja gömmer sig bakom träden för att skrämma mig och eftersom jag är lättskrämd så lyckas de ju varje gång...
Så har det blivit dags för lite mat i magen. Korv och hamburgare stod på menyn idag.

Fick faktiskt till och med till ett hyfsat kort på lillebror och det är inte dåligt!

Man måste ju hinna med en hel del bus oxå, tänk att det kan vara så kul att räcka ut tungan.


Vi var ju tvungna att utforska vägen bort från grillplatsen en gång till denna gången var Jessica och Elvin med oxå. Här orkar Elvin inte gå längre, eller så vill han bara bli buren en stund ändå...


Så har timmarna gått väldigt fort och det är dags att bege sig hemmåt. Jag drar Freja på snowracern och passar på att ta några kort på vägen.


Så här glad är min man efter en mysig dag utomhus!

Stort tack för en mysig dag på Dumme mosse! Är det någon av er som var med som vill ha bilderna så hojta.
kram Annika

4 kommentarer:

 1. Så härlig dag och så många otroligt fina bilder <3 Alltid lika skoj att se dina bilder ska du veta, oredigerade eller ej!!! Trist att du hunnit med att vara sjuk igen, men det är ju en dålig tid just nu då bacillerna verkar studsa omrking som studsbollar... Gillar även den vackra amaryllisen nedan, känske är inte det heller enbart en julblomma ;-D KRAM <3

  SvaraRadera
 2. Ååååh, så häääärligt det ser ut ! Massa fina foton med, men jag gillar nog dej o Patrik bakom granen allra bäst. Kram !

  SvaraRadera
 3. Oj vad många härliga bilder:-) Verkar som om ni haft en riktig kanondag. Kram till dej Cathrin

  SvaraRadera
 4. Härligt att se bilderna och minnas dagen!! Det var så kul och skulle vara roligt att göra någon gång i sommar med och självklart är både jag och Elvin på nästa vinter.
  Kramar J

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...