fredag 23 mars 2012

Boktips x 2

Nu har jag äntligen kommit igång med bokläsningen igen. Finns inte mycket som är så härligt som att sitta i vårsolen och läsa en bra bok!

Den här gången vill jag tipsa om två böcker. Den första är "Kråkflickan" av Jerker Eriksson och Håkan Axlander-Sundquist. Det är en mycket spännande och bra bok som behandlar ett riktigt otäckt ämne. Boken handlar om hur psykoterapeuten Sofia Zetterlund och kriminalkommisarie Jeanette Kihlbergs vägar korsas. För er som vill veta lite mer om handlingen i boken så kan ni läsa här.


Det tog bara ett par minuter för mig att beställa "Hungerelden" (nästkommande bok i serien) efter att jag läst ut "Kråkflickan" för den slutar nämligen med en rejäl cliffhanger. Tur att den har hunnit komma ut så nu behöver jag bara vänta på att posten ska göra sitt.

Innan jag läste Kråkflickan läste jag "Ett litet snedsprång" av Denise Rudberg och även den var klart läsvärd. Det är en bok  I boken får vi följa Marianne Jidhoff, 55 år, som är åklagarsekreterare och nybliven änka. Här kan ni som vill läsa mer om boken.


Denise Rudberg själv sägs kalla denna nya genre av böcker för elegant crime. Det är kriminalhistorier i överklassmiljö och jag måste säga att jag gillar det!

Vad gillar du för typ av böcker och har du några bra boktips till mig?
kram Annika

2 kommentarer:

  1. Åh detta verkar utan tvekan vara nått för mig, blev bums supernyfiken på kråkflickan! Så tur att du tipsar, annars är det svårt att hitta "nya" författare att följa, blir insnöad på dem jag redan följer annars... KRAM och ha nu en fin vecka <3

    SvaraRadera
  2. hi hi ja du, Luran är ett kapitel i sig... Men hon får oss ofta att le iaf. Och det får du med med din fina kommentar, tack. Den värmer <3 KRAM

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...