måndag 24 december 2012

Julen 2012 - i ord och bild

Både jag och Patrick älskar julen! Så mysigt med alla förberedelser och att sedan få njuta av ett städat och julpyntat hem tillsammans med nära och kära. I år blev det lite speciellt, men en del julkänsla infann sig trots allt.


Vi fick njuta av en fin vit jul, snö gör alltid att julen känns lite extra härlig tycker jag.


Så här ser årets gran ut och i år blev det en ovanligt tät och fin brungran. Patrick gick med på det under protest och det återstår väl att se hur mycket den barrar. Hoppas att den håller sig fin så att jag kan få ha en sådan här gran även nästa jul.


Under granen måste det ju ligga en hög med julklappar och så här såg julklapparna ut i år. Underbart papper från Lagerhaus, med vitt blankt snöre och röda etiketter. Tycker själv att det blev riktigt fina paket!


Att pyssla hör julen till! Här har jag vikt en fin gran av ett 50-tal sidor ur en gammal pocketbok.Ett par dagar innan jul så var mina underbara brorsbarn här när deras föräldrar var ute och hjälpte Tomten med de sista paketen. Så klart passade vi på att pyssla! Det blev fina ljuslyktor med decoupage och dekorerade tändsticksaskar.


Det är Patrick som står för all matlagning och jag brukar fixa julgodiset, men i år fick jag hjälp av honom. Det blev underbart goda mozartkulor, några olika sorters tryffel (kaffetryffeln och tryffeln med päronkonjak gjorde succé), skumtomtefudge och rocky road.


Patrick älskar tomtar, men jag är svag för änglar som är lite runda och ser lite barnsligt naiva ut. Den här fick jag veckan innan jul av Patrick som en krya-på-present.


I år var lillebror & co här på jullunch och då såg det dukade bordet ut så här. Vi har använt oss av våra fina mateustallrikar som vi fick i bröllopspresent, de är stora och bra och passar därför utmärkt till julbordet.


Tomten hann inte med något besök hos oss i år, men vi hejade på honom genom fönstret, så lillebror och de söta prinsessorna delade ut alla julklappar. Som ni ser så älskar även Doris, lillebrors hund, julklappar och vill gärna bita lite i paketen. Snällast hade nog Freja och Irma varit, men alla vi andra fick oxå fina paket.

Det var vår jul!
kram Annika

1 kommentar:

  1. Mysigt att få vara med på julfirandet på ett litet hörn. Bullig och fin gran, gillade pocketgranen också! Tack för jättefina julkortet. I år fick jag ett med snöflinga, passade väldigt bra in min på min jul. Det var mycket snöflingor, i fönstret och på ljuslyktor. Förra året fick jag en gran, det tyckte jag också om. Såpass att jag sparat det bland mitt julpynt och använde som pynt i år! :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...